Schadeherstel in de bouwvak

Na de warme dagen komen er vaak een paar slechte dagen aan. Nu gebeurt het ook jou, de deur slaat hard open door de wind en de ramen springen er uit (Lees ook: De 5 meest voorkomende oorzaken van glasschade). Maar hoe zit het dan eigenlijk, komt de schadehersteller dan wel? Het is immers bouwvak, dan is iedereen vrij, toch? In dit artikel meer over wie precies vrij is in de bouwvak en hoe het zit met schadeherstel.

De bouwvak

De bouwvak doet nog steeds zijn originele betekenis eer aan, het is de vakantie voor de bouwsector. Echter is de bouwvak ondertussen een richtlijn geworden voor de vakantieperiode in meerdere sectoren. Ooit is bedacht dat het handig zou zijn als niet iedereen tegelijkertijd op vakantie zou gaan. Dan zouden eventuele noodwerkzaamheden nog wel eens in de problemen kunnen komen. Toch is het niet vanuit de overheid geregeld, maar vanuit vereniging Bouwend Nederland. In tegenstelling tot onze buurlanden. Zo is het in België zo dat er collectief in geheel België de deuren sluiten voor een periode van 3 weken.

Ook andere sectoren doen mee aan het overleg en volgen de adviezen over de bouwvakperiode op. Men vindt het namelijk erg makkelijk wanneer iedereen uit het gezin vrij is op hetzelfde moment. Schoolvakanties zijn dan ook vaak in lijn met de besloten bouwvak. De vakantiesector is hier dan ook dankbaar voor. Niet alleen zit alles vol, maar ook zijn de prijzen hoger. Toch is het gemakkelijk om hier tijdig op in te spelen doordat je weet dat het volgende zomer weer bouwvak wordt.

Schadeherstel in de bouwvak

Maar, als iedereen dan vrij is en op vakantie gaat, wie komt mijn raam dan vervangen? Onze schadeherstellers, is een simpel antwoord. De calamiteitenservice van de UninU-groep gaat 24/7 365 dagen per jaar door. Ja, het is zo dat regulier schadeherstel en de aanrijtijd bij calamiteiten wat langer kunnen zijn, maar wij staan er wel. Op de eerste plaats door de inzet van de schadehersteller waar wij afspraken mee hebben. Maar ook doordat niet een ieder in Nederland tegelijkertijd op vakantie gaat kunnen wij dit regelen. Zo zorgen wij ervoor dat u gewaarborgd bent van onze 24/7 service wanneer u toch schade heeft.

Het team van de UninU Groep wenst iedereen een hele prettige zomer!